T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / KOÇARLI - Cumhuriyet Ortaokulu

KİTAP ÖNERİLERİMİZ

KİTAP ÖNERİLERİMİZ

Çocukta Diş Disiplin mi? İç Disiplin mi?

Yazar: Dr.Thomas GORDON

 

Dr. Thomas Gordon, bu kitabında, işe "disiplin"i tartışmakla başlıyor. Disipline "iç" ve "dış" disiplin kavramlarını getiren Gordon'a göre, çocuk eğitimine katkısı olan hemen her yetişkin, kendi kendini yönetebilen ve iç disiplini gelişmiş çocuklar yetiştirmek istediklerinde hemfikir, ancak bu kişilik özelliklerinin çocuklara hangi yollarla kazandırılabileceği tartışma konusu. "Çocukta Dış Disiplin mi? İç Disiplin mi?" kitabı, eğitimde paradigma değişikliğini sağlamak üzere evlerde ve okullarda yerini aldığında, yurdumuzda gerçek demokrasinin temelini atacak bir başyapıt.


Duygusal Zeka

Yazar: Dr. Daniel Goleman

Psikolog ve danışman Daniel Goleman, bütün dünyada "best seller" olan ve artık bir temel eser niteliği kazanan kitabıyla, psikoloji alanında çığır açarak EQ/Duygusal Zekâ kavramını zihinlere ve sözlüklere yerleştirdi. Yazar, gerek özel, gerekse iş yaşamında insanların başarısının ve mutluluğunun "IQ" (entelektüel zekâ) dan çok "EQ" seviyelerine dayalı olduğunu günlük yaşamdan alınmış birçok örnekle kanıtlıyor. "Duygusal Zekâ"yı, "çoklu zekâlar" kuramı bağlamında, özbilinç, azim, dürtülerini frenleme, başkalarının duygularını paylaşabilme gibi özellikleri içeren bir zeka olarak tanımlıyor.


Ben Farklıyım

Yazar: Cheri FULLER

 

Çocuğunuzun öğrenme tarzı, onun parmak izleri kadar özeldir. Bir sınıfta tahmin edebileceğinizden çok daha fazla öğrenci, anne-babalarından ve öğretmenlerinden faklı bir öğrenme tarzına sahiptirler. Gerçek şu ki; "öğrenme tarzı"nın farkında olmayan öğrenciler, okulda sorunlar yaşayabilirler. Bu kitap, çocuğunuzun öğrenme tarzını ve performansını keşfetmenize yardım edecek, yeteneklerini erken yaşta doğru biçimde kullanmasına katkı sağlayacaktır.


Ben Problem Çözerim

Yazar: Belma TUĞRUL

 

Çocuğun problem çözme becerisini geliştirmek için neler yapılabilir?" Bunların detaylı şekilde anlatımını bu kitapta bulabilirsiniz.


Çalışan Anne ve Çocuk

Yazar: Dr. Binnur YEŞİLYAPRAK

Sadece çalışan annelere ve bu konuma aday olanlara değil, kendini anlamak ve geliştirmek isteyen herkesin okuyabileceği bu kitabın yalın, akıcı ve anlaşılır bir dili var. Çalışan annelerin yaşamda üstlendikleri başrolü nasıl oynadıklarını, kendi öznel bakış açılarından görmelerinin yanı sıra, bu rolü nasıl oynayabileceklerini bir psikolojik danışmanın tuttuğu aynada görüp değerlendirebilecekleri bir kitap. Aynadaki görüntü, onlara bu rolü daha "akıllıca" ve daha sağlıklı oynayıp daha mutlu olmaları için cesaret verecektir.


Çocuk ve Disiplin

Yazar: Sebahat SÖYLEMEZ

Bu kitap mutlu çocuklar üzerine. Çocuklarımız nasıl mutlu olabilirler? Onları büyütüyoruz, yetiştiriyoruz, eğitiyoruz. Bütün bu çabalar aslında temel bir hedefte birleşiyor; çocuklarımızı mutlu görmek ve dolayısıyla kendimizi mutlu etmek. O halde çocuk sahibi olmanın her evresinde bu temel hedefimizi unutmamalıyız. Bu amaca erişmek için her yeni gün öğrenebileceğimiz yeni şeyler olmakta. Bu kitap, bildiklerinizle birlikte yeni paylaşımlara açılmanız ve çocuğun eğitimi sürecinde değişmeyen evrensel olgularla beraber değişen yeni yaklaşımları sunmayı hedeflemiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.09.2021 - Güncelleme: 20.09.2021 10:15 - Görüntülenme: 967
  Beğen | 35  kişi beğendi